AIPS európai sportújságírócsúcs a DUNA szervezésében!

AIPS európai sportújságírócsúcs a DUNA szervezésében!

Első alkalommal tartott európai szintű sportújságíró csúcsot az MSÚSZ (Magyar Sportújságírók Szövetsége) és az AIPS Europe (Európai Sportújságírók Szövetsége) március 26.-29. között Magyarországon, amelyet DUNA Events szervezett. A rendezvény sikerét jelzi, hogy 31 ország közel 100 sajtós munkatársa látogatott el Budapestre!

A vasárnapi érkezés után este máris látványos program várta a részvevőket, hiszen a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) látta vendégül a Európa sportújságíróit egy dunai hajókirándulással egybekötött vacsorán.

A konferencia nyitó napján, hétfőn, a parlamenti látogatás után többek között a nyári, budapesti vizes VB-ről, és a szintén idén Budapesten megrendezendő judo világbajnokságról is hallhattak előadást a résztvevők, de téma volt a média jogok, a fogadási csalások kérdése is, illetve betekinthettünk a Bundesligában szereplő Mainz 05 közösségi médiában folytatott munkájába is. A nap hátralevő részében a csoport Telkibe utazott, ahol megtekinthették a válogatott edzőközpontját, ahol Dinnyés Márton, az MLSZ kommunikációs igazgatója tartott előadást. A nap záróprogramja a felcsúti Pancho Aréna megtekintése és vacsora volt, az akadémia vendégeiként.

Kedden a delegáció jelen lehetett a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) megalakulásának sajtótájékoztatóján, a Teqball budapesti főhadiszállásán, majd újabb fontos témákat érintő előadások következtek. A résztvevők hallhatták Dr. Csisztu Zsuzsa prezentációját a női sportújságírás helyzetéről, de téma volt az idei ifjúsági olimpia Győrben, a média létesítmények helyzete, a Fair Play mozgalom is, majd Szöllősi György (MSÚSZ elnök), Charles Camenzuli (AIPS Europe főtitkár) és Ioannis Daras (AIPS Europe elnök) előadásai zárták a prezentációk sorát.

A konferencia zárásaként az újonnan átadott DUNA Arénában, a FINA Budapest 2017 látta vendégül a sportújságsírókat egy elegáns és lélegzetelállító gála vacsorán, ahol a kellemes hangulatról a Cimbaliband zenekar és Danics Dóra gondoskodott. A gála vacsorán részt vettek korábbi és jelenlegi olimpiai-, világ- és Európa-bajnok sportolók, magas rangú sportvezetők és média személyiségek is, így a vendégek találkozhattak Hosszú Katinkával és Shane Tusuppal, Dr. Szabó Tünde sportért és ifjúságért felelős államtitkár asszonnyal és Schmitt Pál korábbi olimpiai bajnokkal, volt köztársasági elnökkel is.

Az eseményről készült további képek megtekinthetőek a DUNA Facebook oldalán, illetve bővebb galéria elérhető az MSÚSZ honlapján.

Ha szeretnéd, hogy felejthetetlenné tegyük céges rendezvényed, további információkért kattints a KAPCSOLAT gombra!