A DUNA elhozta az őrült Carbage Run-t a Balatonra!

A DUNA elhozta az őrült Carbage Run-t a Balatonra!

A Carbage Run nem csak egy esemény, egy túra kirándulás, ez egy életérzés!

– állítják a szervezők. Erről pedig, ahogy Carbage Run a Balatonra érkezett, a DUNA csapata is meggyőződhetett, hiszen több, mint 200 öregebbnél öregebb és díszesebbnél díszesebb autóval robogott be az őrült futam a balatongyöröki kempingbe, hogy aztán egy rövid pihenő – és autószerelés – után másnap reggel tovább induljanak Rijeka felé.

A Carbage Run szabályai nagyon egyszerűek. A résztvevők 5 nap alatt keresztül utaznak Európán, egy olyan autóban ami legalább 15 éves, de az értéke nem lehet több, mint 500 euró. Ahogy korábban már szó volt róla, ez nem egy verseny, sokkal inkább egy kaland túra, amiben eddig ismeretlen utakon és tájakon kell átküzdenie magát a csapatoknak roncs autóikkal.

A Carbage Run 2008-ban indult el, az első futam azonban csak 2009 nyarán zajlott le. Az első “versenyen” még csak 64 autó vett részt, azonban mára van olyan futam, ahol 600 autó indult el, és tömött várólisták várják a megüresedő helyeket. Az elmúlt 8 évben indultak téli, nyári és moped futamok is, illetve van már Carbage Run Skandinávában és Németországban is. Az első futam óta több, mint 16000 ezer őrült vett részt a futamokon, és biztosak lehetünk benne, hogy jövőre még több autóval tér majd vissza a Carbage Run Magyarországra!

További információkért kattints a KAPCSOLAT gombra, vagy látogass el Carbage Run honlapjára!