Idén is a DUNA szervezete a lélegzetelállító Év Sportolója Gálát

Idén is a DUNA szervezete a lélegzetelállító Év Sportolója Gálát

Jubileumi, hatvanadik alkalommal választották meg a sportújságírók az év legjobb sportolóit. Az elmúlt két évhez hasonlóan, idén is a DUNA Events szervezésében öltött testet a bajnokok bajokainak gálaestje, amelyet ezúttal is az M4 Sport közvetített élőben. A Gálán elismert sportolókat idén is az MSÚSZ tagjai választották meg – három kivétellel, hiszen az Év Góljáról közönségszavazás döntött, míg a két életműdíjat nem szavazás alapján ítélték oda a díjazottaknak.

Az eseményen idén is számos rangos díjátadó és elismert sportoló működött közre: Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a DUNA társtulajdonosa, Szeles Mónika kilencszeres Grand Slam-győztes teniszező, Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke, Csisztu Zsuzsa az MSÚSZ  első alelnöke, Schmidt Pál, korábbi kétszeres olimpiai bajnok, volt köztársasági elnök, Szabó László a Gála kreatív producere, az MPB elnöke, a Nemzeti Színház kommunikációs vezetője, Szabó István, az UEFA kampányfilmjében világsztárokkal együtt szereplő vak futballista, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, olimpiai ezüstérmes úszó, Marius Vizer, a Nemzetközi Judószövetség elnöke. Díjat adott még át Fa Nándor vitorlázó, Nenad Lalovics, a Nemzetközi Birkózószövetség elnöke és Kocsis Ferenc olimpiai, világ- és Európa-bajnok birkózó, a Los Angeles-i olimpián négy arany- és egy ezüstérmet szerző tornász Szabó Kata, Benedek Tibor, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke, Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke, Novotny Zoltán, az MSÚSZ tiszteletbeli elnöke, Regőczy Krisztina, olimpiai ezüstérmes jégtáncos valamint Kővári Ágnes, a Magyar Paralimpiai Bizottság sportigazgatója, és  Ratko Kovacic, az európai szervezet elnöke.

Megindító pillanatokban is gazdag volt a 60. Év Sportolója Gála: Shane Tusup magyarul mondott köszönetet, és kért bocsánatot, de Mészöly Kálmán, a “Szőke Szikla” is könnyek között vette át az MLSZ életműdíját.

Az egész estét Gálát szenzációs produkciók is színesítették, amelyek méltó hangulatot kölcsönöztek a nagyszerű gálának.

2017-ben az Év Sportolói lettek:

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA: Baji Balázs (atléta)
AZ ÉV NŐI SPORTOLÓJA: Hosszú Katinka (úszó)
AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok): Győri Audi ETO KC
AZ ÉV CSAPATA (egyéni sportágakban): Tenisz Davis-kupa-válogatott
AZ ÉV EDZŐJE: Shane Tusup (Hosszú Katinka)
AZ ÉV FÉRFI LABDARÚGÓJA: Nikolics Nemanja (Chicago Fire)
AZ ÉV NŐI LABDARÚGÓJA: Jakabfi Zsanett (Wolfsburg)
AZ ÉV GÓLJA: Joseph Paintsil (FTC)
MLSZ-ÉLETMŰDÍJ: Mészöly Kálmán
MSÚSZ-MOB-ÉLTMŰDÍJ: Balczó András
AZ ÉV FOGYATÉKOS FÉRFI SPORTOLÓJA: Osváth Richárd (kerekesszékes vívó)
AZ ÉV FOGYATÉKOS NŐI SPORTOLÓJA: Krajnyák Zsuzsanna (kerekesszékes vívó)
AZ ÉV FOGYATÉKOS CSAPATA: Női kerekesszékes vívóválogatott
AZ ÉV FOGYATÉKOS SPORTOLÓKKAL FOGLALKOZÓ EDZŐJE: Beliczay Sándor (Osváth Richárd)

A Gáláról készült képek a MSÚSZ honlapján, valamint a Gála és a DUNA hivatalos facebook oldalán is megtekinthetők.

Fotók: MSÚSZ