Magyar gasztronómiai workshop

Magyar gasztronómiai workshop

A magyar gasztronómia hagyományai egészen őseinkig nyúlnak vissza, akik Ázsia sztyeppéin legeltették nyájukat. A nomád törzsek egyes szokásai még ma is megfigyelhetők konyhánkban. A magyar konyhát a Kárpát-medencében való letelepedést megelőzően és követően egyaránt erősen befolyásolták a környező népek hatásai: tatárok, törökök, germánok, olaszok stb. Azonban ezek a hatások mindig átalakultak valami igazán magyarossá.

Mátyás király uralkodása idején az itáliai befolyásnak köszönhetően ismerkedtünk meg a rostonsült és grillezett húsokkal, valamint néhány ma is különös jelentőséggel bíró hozzávalót importáltunk Itáliából: a hagymát és a fokhagymát. A paradicsomot és a paprikát a török uralom alatt ismertük és szerettük meg. A 19.században kivételes vendégszeretetéről vált híressé Magyarország. Egész Európából özönlöttek a látogatók Budára és Pestre, akik közelebbről is meg szerették volna ismerni az ízletes magyar ételeket és a kiváló magyar borokat.

A leghíresebb, világszerte ismert és kedvelt magyar étel a gulyásleves, amelyet a legtöbb tipikus magyar összetevőből készítünk: hagyma, pirospaprika, burgonya, paradicsom és paprika.

A programról:

  • Igazi magyaros helyszínek: magas hegyek, a Duna gyönyörű látványa, egy kedves kis farm
  • Íjászbemutató egy híres magyar íjásszal
  • Gulyásfőző verseny, profi szakácsok segítségével
  • Zsűrizés, majd az elkészült finomságok elfogyasztása
  • Borkóstolás