Magyarországon edzőtáborozott a ZZ Leiden

Magyarországon edzőtáborozott a ZZ Leiden

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb holland kosárlabda csapata, a ZZ Leiden három korosztályának szervezett edzőtábort a DUNA Magyarországon!

A négy napos edzőtábor érdemi része augusztus 18-án kezdődött, amikor is a csapatok útnak indultak: az U16 és az U18 Székesfehérvárra, ahol az Alba Fehérvár vendégeiként léptek parkettre, az U20-as csapat pedig a fehérvári mérkőzés előtt az MTK-ELITE korosztályos gárdájával játszottak Törökbálinton. Az edzők visszhangjait hallva mindenki elégedett lehetett a meccsekkel, hiszen a felkészülés e korai szakaszában lévő csapatok megfelelő erősségű ellenfelek ellen szerezhettek tapasztalatokat.

A pénteki napon viszont még várt egy-egy megmérettetés a két fiatalabb korosztályra. Fehérvárról az U16-os és az U18-as csapat Pasarétre látogatott, ahol a Vasas Akadémia hasonló korú csapatai ellen játszottak izgalmas mérkőzéseket.

Szombaton folytatódott az felkészülési meccsek sora: a Honvéd fogadta mindhárom korosztályt hazai pályán. A csapatok az előző napi utazás és mérkőzések ellenére teljes erőbedobással küzdötték végig a meccseket, olyannyira, hogy az U18-as csapat mérkőzése döntetlen után hosszabbítással folytatódott, remek hangulatban, hangos szurkolás közepette.

Szombat délután a csapatépítésé volt a főszerep! A Népszigeten az újpesti Duna-öbölben mutathatták meg a játékosok, hogy tudnak együtt dolgozni, sárkányhajózás közben. Igazi fun-building program volt, ahol a remek hangulatban zárult le a magyarországi edzőtábor. Természetesen nem hagyhattuk, hogy a holland delegáció anélkül menjen haza, hogy kipróbálták volna az igazi magyar konyhát! Mire kikötöttek a hajók, elkészült a finom bogrács gulyás is, amelyből volt aki “ráadást” is kért.

Szombat este a csapatok és kísérőik egy része még egy rövid városnézést is bevállalt, és nem bánták meg, hiszen a kivilágított Budapest látványa a Halászbástyáról lenyűgözte a csoportot. A Halászbástya után a Hősök terére látogattunk el.

Augusztus 20.-án már hazautazásé volt a főszerep. A visszajelzések alapján a csapatok és vezetőik is elégedettek voltak a magyarországi edzőtáborral, a DUNA csapata pedig visszavárja a ZZ Leiden-t Magyarországra!

További információkért kattints a KAPCSOLAT gombra!

További képek elérhetőek a DUNA Facebook galériájában!