Nagy sikert aratott az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála!

Nagy sikert aratott az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála!

Nagy sikert aratott az M4 SPORT – Az Év Sportolója Gála a Nemzeti Színházban, melyet a DUNA Incentives, Training & Events szervezett, a Magyar Sportújságírók Szövetsége megbízásából!

Színpompás ünnepség keretében, több mint 650 vendég látta a helyszínen az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2016 díjátadó ünnepségét a Nemzeti Színházban. A Magyar Sportújságírók Szövetsége 59. alkalommal választotta meg az esztendő legjobbjait.

A sportújságírók szavazatai – rekord: 370 tag voksolt – alakult ki a sorrend. A gálát az M4 Sport élőben közvetítette, a két műsorvezető Berkesi Judit és Kovács Kokó István volt.

A fényűző gálát nagyszerű előadások színesítették, fellépett a Supergirls és a Mystery Gang, a Cimbaliband és Danics Dóra, Bánhegyi Adrienn és Bánhegyi Kata, az Operettszínház táncosai és sztárjai, Peller Mariann és Dolhai Attila Dinyés Dániel kamarazenekar kíséretében valamint a Kowalsky meg a Vega. A Gála kezdetén a Himnuszt Rost Andrea énekelte el, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár kíséretében.

Az esemény rangját emelve a díjat adott át Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok, volt köztársasági elnök, Szabó László az MPB elnöke, a Nemzeti Színház kommunikációs vezetője, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, olimpiai ezüstérmes úszó, Claude Makelele BL győztes, VB ezüstérmes labdarúgó, Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó. Szintén díjátadóként tisztelte meg a rendezvényt Novák Károly Eduárd romániai magyar paralimpiai, világ- és Európa-bajnok kerékpározó, Csányi Sándor az MLSZ elnöke, Kovács Antal olimpiai- és világbajnok cselgáncsozó, Kovács Ferenc korábbi UEFA kupa ezüstérmes edző, Gianni Merlo az AIPS elnöke, Csisztu Zsuzsa az MSÚSZ alelnöke, korábbi magyar bajnok tornász, Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Dömölky Lídia olimpiai bajnok vívó, Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó valamint Szöllősi György az MSÚSZ elnöke.

Az Év Sportolói lettek 2016-ban:

Az Év fogyatékos férfi sportolója: Tóth Tamás (úszó)
Az Év fogyatékos női sportolója: Krajnyák Zsuzsanna (kerekesszékes vívó)
Az Év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője: Beliczay Sándor (Osváth Richárd, Hajmási Éva, kerekesszékes vívás)
Az Év fogyatékos csapata: Női kerekesszékes vívóválogatott
Az Év férfi sportolója: Szilágyi Áron (kardvívó)
Az Év női sportolója: Hosszú Katinka (úszó)
Az Év edzője: Shane Tusup (Hosszú Katinka)
Az Év csapata: Férfi labdarúgó-válogatott
Az Év férfi labdarúgója: Király Gábor
Az Év női labdarúgója: Jakabfi Zsanett (nem volt szavazás, az MLSZ Év női játékosa cím alapján kapja a díjat)
Az Év gólja: Gera Zoltán
MLSZ-életműdíj: Göröcs János
MSÚSZ-MOB-életműdíj: Kulcsár Győző

A gáláról készült további képeket megtekinthetik az esemény hivatalos Facebook oldalán, valamint az MSÚSZ honlapján!

Fotó:MSÚSZ/Bakai