A csempész út

A csempész út

Bátor holland fényképészek a hidegháború idején elhatározták, hogy dokumentálják a keleti blokk életét, ahol nem szabadott mindent, mint Nyugaton… Légy te is csempész egy napra, és fedezd fel a titkos csempész utat kelet és nyugat között! Érezd át a Börzsöny feszültségét, és óvakodj a helyi hatóságoktól!

Hollandia 1945 óta önálló, békés állam. Sajnos, nem minden ország mondhatja magát ilyen szerencsésnek, sokan hosszú évekig hadban álltak. Bátor holland fényképeszek dokumentálták ezeket a szomorú eseményeket, képeik kiemelkedő szerepet játszottak a “szabad” nyugati államok image-formálásában.

Senki sem emlékszik már, de 1956-ban a BVD (a holland CIA) egy titkos csoportja valódi csempészhálózatot működtetett Magyarország és Hollandia között. Leleményes módon képeket és film anyagokat csempésztek Magyarországról a Börzsönyön keresztül Hollandiába. Azonban tevékenységük óriási rizikóval járt!

A résztvevőknek egy ládát kell kicsempészniük Budapest belvárosából a gyönyörű, de sokszor ismeretlen Börzsönybe. Közlekedési eszközként a csempészek használhatnak hajót, biciklit, elektromos robogót de még akár mini vasúton vagy lóháton is szállíthatják az árut!

Viszont nagyon óvatosnak kell lenniük! A helyi hatóságok lesben állnak és vadásznak a csempészekre. A csoportokat partizánok támogatják majd útjuk során, de vajon sikerül eljuttatniuk a ládát a kijelölt helyre?

A csempész túra után kiderül mit is rejtett a láda:  kiváló minőségű magyar borokat! A finom BBQ vacsora mellé borszakértőnk tart kóstolót a meseszép Királyrét Kastélyhotel kerthelyiségében, ahol a tábortűz és élő zene gondoskodik a kiváló hangulatról.

A program időtartama 1 nap, valamint elérhető magyar/angol/német nyelven is.

További információkért kattints a KAPCSOLAT gombra!