A kommandós kaland

A kommandós kaland

Azt mondják, egy orosz kommandó csoport egy titkos nyugati hadművelethez gyakorlatozik a Bajhoz közeli erdőkben. Két nappal ezelőtt néhány kiránduló egyenruhába öltözött, lőgyakorlatot végző gyanús alakokat vélt felfedezni csupán két kilométerre innen! Ha mindez igaz, komoly veszély fenyegeti Magyarország szuverenitását! Az orosz nagykövet tagadja a titkos egység jelenlétét. Résztvevőink feladata kideríteni a híresztelések valóságát, és ha igaznak bizonyulnak, azonosítani a titkos csoportot!

Szombat reggel egy régi, látszatra még az első világháború előtti időkben gyártott Ikarus busz veszi fel résztvevőinket Szigetszentmiklóson, és viszi el Baj-ra, ahol a Tank.hu bázisa található. Egy óriási terület, amely máig a Magyar Honvédség birtokában van.

Nemcsak a buszvezető, hanem az oktatók (kapitány, ezredes, tiszt) is egyenruhába öltözve várja újdonsült kommandósainkat.

Miután a szakasz tagjai megérkeztek, ők is megkapják egyenruhájukat. Mikor mindenki elkészült az öltözködéssel, ivott egy „hadi” teát/kávét, fogyasztott kis süteményt, a tiszt egyenes sorba állítja a csoportot, és a kaland elkezdődött….

Először rövid eligazítást tart a tiszt, tájékoztatta résztvevőinket, miért vannak itt: híresztelések kaptak szárnyra Budapest és Tata környékén, amelyek egyre erősebbé váltak az elmúlt hetekben:

“Azt mondják, egy orosz kommandó csoport egy titkos nyugati hadművelethez gyakorlatozik a Bajhoz közeli erdőkben. Két nappal ezelőtt néhány kiránduló egyenruhába öltözött, lőgyakorlatot végző gyanús alakokat vélt felfedezni csupán két kilométerre innen! Ha mindez igaz, komoly veszély fenyegeti Magyarország szuverenitását! Az orosz nagykövet tagadja a titkos egység jelenlétét. Ma a Revco feladata kideríteni a híresztelések valóságát, és ha igaznak bizonyulnak, azonosítani a titkos csoportot!”

Természetesen mindezt nem tehették előkészületek nélkül: az egész csoport a kezdőponthoz menetelt, ahol a tankok már konvojban állva vártak rájuk. Az utolsó magyar Zászlóaljparancsnok eligazítását követően mindenki tankba szállt. Fontos volt, hogy megtanuljon a csapat ezen a kietlen, vad vidéken gyorsan és biztonságosan mozogni. A tank volt erre az egyetlen lehetőség.

Elindult a konvoj abba az irányba, amerre a kirándulók két nappal ezelőtt látták a titkos kommandó csapatot. Minden résztvevő vezette valamelyik tankot (4 GSP-55 “Pegasus”, 1 MTLBU “Lightning” ,1 T-55 A)!

Ezután elkezdődnek az igazi izgalmak… Titkos kommandósok állítják meg a konvojt, hogy rejtélyes fényképeket készítsenek katonáinkról, majd megtámadják csapatainkat! Ismeretlenek gránátokkal támadnak résztvevőinkre!

Az ismeretlenek részben a fák mögött rejtőznek, a füsttől nem lehet igazán látni az arcukat. Valaki közülük egy orosz zászlót lenget. Ez már nyílt provokácó! Azonban mire ráeszmélhettünk, mi is történik körülöttünk, a titkos egység eltűnt a fák között. Veszélyes lett volna utánuk menni, hiszen sem fegyverünk, sem tervünk nem volt…

Egy dologban biztosak lehettünk: az egység létezik….

Gyorsan visszaszálltunk a tankokba, biztonságos helyre mentünk, ahol megebédelhettünk, és tervet készítettünk a délutánra…

Most már tudtuk, hogy a kommandó csapat a közelben van. Fegyvert szereztünk, és megtanultuk biztonságosan kezelni. Három csapatot alkottunk, minden csapat kapott egy térképet a tiszttől.

Az izgalmas nap után a tatai Hotel Gottwaldban fogyasztottuk el ízletes vacsoránkat, amelyet éjszakába nyúló mulatozás követett karaoke bulival!

További információkért kattints a KAPCSOLAT gombra!