Attila ellopott naplója

Attila ellopott naplója

Buda nevének eredetére kétféle magyarázat létezik, az egyik szerint Attila testvére, Bléda nevéből származik, a másik szerint a szláv voda, víz szóból ered. Bléda temette el Testvére naplóját a Budai-hegyekben egy kis fadobozban, amelyen Attila neve állt, magyar rovásírással. Ez majdnem 800 évvel azelőtt történt, hogy a Budai vár építésébe fogtak. A munkálatok során találtak rá a kivételes örökségre. A magyar erőd vékony falai közé rejtették, itt őrizték hosszú századokon át. A török uralom idején elődeink, az úgy nevezett betyárok kicsempészték, hogy az utókor számára megmentsék.

A híres magyar történész, Gyertyatartó László a várnegyedről tartott érdekes történelmi előadása alatt váratlanul nyoma vész Attila ősi naplójának. Kiderül, hogy egy tiltott politikai szervezet, a ‘betyár sereg’ tulajdonította el, ifj. Rózsa Sándor vezetésével. A klán egy videoüzenetet hagyott hátra a csoport részére.

Elég felkészült a csoport, hogy felvegye a harcot a ‘betyár sereggel’?

Az egyetlen módja, hogy a felbecsülhetetlen értékkel bíró napló visszakerüljön a Vármúzeumba, ha a követeléseknek eleget tesznek egy kihívásokkal teli expedíció során, amely a történelmi Budai várnegyed legizgalmasabb helyszínein vonul végig. Lehetetlen feladatok, izgalmas találkozások múltbéli figurákkal, valamint váratlan fordulatok hozzák majd az eredményt. A magyar történelmet bemutató egynapos utazás a csapat(ok) elkötelezettségét, kreativitását, szociális és együttműködési képességeit teszi próbára.

Ifj. Rózsa Sándor és segítői azonban ‘modern betyárok’. Hallanak és látnak mindent, amit a csapatok mondanak vagy tesznek. Talán kamerákat rejtettek el mindenütt?

A vendégeket kisebb csapatokra osztjuk, ezek egymástól függetlenül kapják az instrukciókat, amelyek sok fejfájást okoznak nekik…

Az utasításokat lepecsételt borítékokban – elrejtve a várnegyed legkülönb helyein -, újsághirdetésekben találják, illetve mobiltelefonon, email-en keresztül kapják. Így jutnak egyre közelebb a követelt összeg megszerzéséhez. A csapatot, amelyiknek elsőként sikerült összegyűjteni a váltságdíjhoz szükséges összeget, valamint a fontos információt megszereznie az átadás helyére vonatkozóan, ahol a többi csapat is tanúja lehet a különleges tranzakciónak. Majd a betyár sereggel együtt ‘ünneplik’ a nyertes csapatot.

A programon 15-300 fő is részt tud venni, valamint egész nap, este, de akár éjszaka is tarthat a keresés!

Természetesen, a program végén minden résztvevő kap egy másolatot Attila naplójából: teli hasznos tanulságokkal a múltból, amelyek még ma is épp oly aktuálisak.

További információkért kattints a KAPCSOLAT gombra!