Holland vízi világ

Holland vízi világ

Hollandia az egyik alkotó eleme a Holland Királyságnak, mely 12 provinciából áll Nyugat-Európában és három szigetből a Karib szigeteken. A legtöbb területetét tengerszint alatt ember alkotta, melynek okán széles körben rosszul irányított tőzegkiemelkedések keletkeztek így csökkentve magasságát több méterrel a földfelszín alá.

A nagy belvízi területeket védettnek nyilvánították és bonyolult csatornahálózatokat építettek, melyek részei a gátak, csatornák és szivattyútelepek. Ezzel helyreállítva az ország tengeri területeinek közel 17%-át.  Hollandia nagy részét Európa három nagy folyójának torkolata alkotja, melyek a Rajna–Meuse–Scheldt delta.

PARK HOTEL BILDERBERG ROTTERDAM *****
HOLLAND FARM – GIETHOORN

Hoeve (farm) Montigny észak-nyugaton helyezkedik el Overijssel tartományban, közel a De Wiedenâ és De Weerribben nemzeti parkoknál. A 10.000 ha széles nemzeti park egyedülálló észak-nyugat Európában.

A DELTA WORKS

A Delta Works a tenger védelmét szolgálja. A nagy árvizek gyakoriak a világon és mindig is nagy veszélyt jelentettek Hollandiára nézve, ami részben a tengerszint alatt helyezkedik el.  A Delta Works az amerikai Civil Mérnökök Szövetsége által a modern világ hét csodájának egyikévé lett nyilvánítva.

GIETHOORN

Giethoorn egy falu Overijssel tartományban. Giethoorn egy autó mentes falu, amint általában úgy ismernek mint “Hollandia Velencéjét”  Giethoornban több, mint 150 híd találató. A  falu régi részén nem voltak autóutak (ma már van kerékpárút) és a közlekedést a vízen oldották meg, egyikről a többi csatornán át.

A PROGRAMRÓL

Szállás a Hotel és a Holland Farm,

Kontinentális Reggeli 2x, Vacsora 2x – Ebéd 3x

  1. nap: Érkezés, transzfer Zeelandra / a delta works, ebéd, Rotterdam városnézés hajón, vacsora a Hotel New Yorkban – éjszaka Rotterdamban!
  2. nap: transzfer Kampenbe, régi városban kirándulás – fhalkóstoló, ebéd, Giethoorn látogatás, hajókirándulásr, vacsora Giethoornban, éjszaka/másnapi maradással Holland farm
  3. nap: Motorcsónak extra lehetőség* IJsselmeeren, közös ebéd, transzfer a reptérre 13.30-kor. Szervezett transzfer a programok között kis méretű taxi buszokkal, gyalog és/vagy biciklivel, valamint tömegközlekedéssel.

További információkért kattints a KAPCSOLAT gombra!