Interkulturális tréning

Interkulturális tréning

Magyarországon élni ls dolgozni, mit várjunk, mire készüljünk? A kurzus során azoknak a nem magyar állampolgároknak és családjaiknak nyújtunk segítséget Magyarország és annak kultúrájának megismerésében, akik tervezik, hogy hazánkba költöznek, vagy nemrégen költöztek ide és itt tartózkodásukat hosszabb időre tervezik.

Utóbbi azt jelenti, hogy minél szorosabb kapcsolatba kíván kerülni a magyarokkal és a magyar kultúrával.
Személyes workshop-unk erre készíti fel résztvevőit. A következő elemket helyezzük a középpontba:

Kulturális különbségek
Különbségek és hasonlóságok a különböző kulturális régiók között Európában, különös tekintettel Magyarországra.

Interkulturális kommunikáció
A kultúra és a kommunikáció közötti kapcsolat (verbális és non-verbális), az egyén saját kulturális szokásai és ezek m”működésének” a lehetséges akadályai Magyarországon.

Viselkedés-kultúra
Ebben a modulban a magyar viselkedési kultúra legfontosabb elemei kerülnek előtérbe. Ebben az esetben az egyén képes lesz felismerni ezeket, megérteni azok szociális hátterét, gondolkodásmódját és a lakosság hozzáállását.

Néhány része: foltok a történelemben, különböző társadalmi csoportok, mindennapi szokások, vallások és szertartások.

Politika és gazdaság Magyarországon
Az aktuális politikai helyzet foglal helyet ebben, tekintettel a következőkre:

Erőviszonyok, politikai kultúra, civil társadalom, demokrácia, politikai szervezetek és média. Természetesen, az aktuális gazdasági helyzet is bemutatásra kerül.

Magyarországon élni és dolgozni & a humor
Milyen lehetőségei vannak egy család tagjainak?A következőkkel kapcsolatban: érkezés, ház, házi személyzettel való bánásmód, egyészségügy, vásárlási lehetőségek, iskolák és képzési rendszer, valamint szabadidős tevékenységek.

A továbbiakban, tanulunk az új ország munkakörnyezetéről. Hierarchia, motiváció, vezetés és a munka és a magánélet szétválasztása.

További információkért kattints a KAPCSOLAT gombra!