Magyar gasztronómiai workshop

Magyar gasztronómiai workshop

A magyar gasztronómia hagyományai egészen őseinkig nyúlnak vissza, akik Ázsia sztyeppéin legeltették nyájukat. A nomád törzsek egyes szokásai még ma is megfigyelhetők konyhánkban. A magyar konyhát a Kárpát-medencében való letelepedést megelőzően és követően egyaránt erősen befolyásolták a környező népek hatásai: tatárok, törökök, germánok, olaszok stb. Azonban ezek a hatások mindig átalakultak valami igazán magyarossá.

A magyar gasztronómia hagyományai egészen őseinkig nyúlnak vissza, akik Ázsia sztyeppéin legeltették nyájukat. A nomád törzsek egyes szokásai még ma is megfigyelhetők konyhánkban.

Mátyás király uralkodása idején az itáliai befolyásnak köszönhetően ismerkedtünk meg a rostonsült és grillezett húsokkal, valamint néhány ma is különös jelentőséggel bíró hozzávalót importáltunk Itáliából: a hagymát és a fokhagymát. A paradicsomot és a paprikát a török uralom alatt ismertük és szerettük meg. A 19.században kivételes vendégszeretetéről vált híressé Magyarország. Egész Európából özönlöttek a látogatók Budára és Pestre, akik közelebbről is meg szerették volna ismerni az ízletes magyar ételeket és a kiváló magyar borokat.

A leghíresebb, világszerte ismert és kedvelt magyar étel a gulyásleves, amelyet a legtöbb tipikus magyar összetevőből készítünk: hagyma, pirospaprika, burgonya, paradicsom és paprika.

Egy rövid kitérő után a Dunakanyarban a Stampok Park felé vesszük az irányt, amely tökéletesen illeszkedik a program témájához. Otthonos kis magyar farm, sok állattal.

A résztvevők egy előadás keretén belül megismerhetik a magyar tradíciókat, történelmet és még íjazni is megtanítja őket híres íjászmesterünk.

A rövid bemutató után jöhetnek az igazi izgalmak, indulhat a főzés! Kis csapatokba osztjuk a résztvevőket, akik profi szakácsaink segítségével saját maguk készítik el a legjobb gulyásokat! Hogy melyik is a legjobb, a profi szakácsainkból álló zsűri dönti el!

Magyarország borairól, borvidékeiről is híres. A nap végén és különleges meglepetés borkóstolás várja a vendégeket a híres badacsonyi borok legjavából.

 

A programról:

  • Igazi magyaros helyszínek: magas hegyek, a Duna gyönyörű látványa, egy kedves kis farm
  • Íjászbemutató egy híres magyar íjásszal
  • Gulyásfőző verseny, profi szakácsok segítségével
  • Zsűrizés, majd az elkészült finomságok elfogyasztása
  • Borkóstolás

További információkért kattints a KAPCSOLAT gombra!